Uitnodiging Businessclub

Graag nodigen wij u uit voor het eerste Businessclub event: een gezellige middag kleiduivenschieten met aansluitend een barbecue.

Dit gezellige evenement zal plaatsvinden op zaterdag 4 januari 2020. Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda!

Bent u nog geen lid van onze Businessclub?
Meld u dan snel aan. Doet u dit voor 1 januari 2020, dan betaalt u voor dit evenement de aantrekkelijke ledenprijs.
Als lid van de Businessclub verschaft u zich toegang tot verschillende exclusieve events per jaar en levert u een bijdrage aan een geweldig feest voor het 50-jarig bestaan van onze vereniging in 2020.

We stellen het erg op prijs als u aanwezig bent. Neem gerust uw partner of een introducé mee.

In  de flyer treft u alle informatie aan over dit eerste Businessclub event.


Flyer Kleiduivenschieten
Image

Hubertusviering 2019

Op zondag 3 november stond de jaarlijkse Hubertusviering op het programma. Hiervoor kwamen alle trainingsgroepen samen op het eigen terrein aan de Waalsdorperweg. Na een korte training treffen alle leden elkaar in het clubgebouw voor een heerlijke kop erwtensoep en het daarbij behorende beroemde glaasje Jägermeister.

De weergoden waren ons bijzonder goed gezind, waardoor we heerlijk met z'n allen op het terras konden genieten. Voor de leden die het verhaal achter de Hubertusviering en de legende van Hubertus van Luik nog niet kenden, was er een korte toelichting door voorzitter Aad Noppen. Guus van der Kaaden riep de leden op om toch vooral lid te worden van de Hubertus Businessclub. Deze Businessclub organiseert tal van leuke activiteiten voor leden en niet-leden.

Traditiegetrouw werd de Hubertusviering afgesloten met een loterij georganiseerd door Fred van Oeveren.

Onderstaand een kleine impressie van een gezellige bijeenkomst!

Image

Terugblik SJP 2019

Op 25 Augustus organiseerde Jhs St. Hubertus als eerste hondenschool een officiële SJP. En we durven te zeggen dat het zeer geslaagd was.

Op de avond van inschrijving hadden we al het dubbele van het maximale aantal deelnemers. Maanden hard werken en vooral in die laatste weken kwam het er op aan. Zolang mogelijk wachten met het boekje, de officiële keurmeester-lijsten en de diploma's drukken zodat het zo actueel mogelijk is. De definitieve locatie van de proeven ook zo laat mogelijk bepalen ivm het weer en wel of niet gemaaide velden. Er komt zo vreselijk veel bij kijken; deelnemers selecteren, invoeren, mailen, reserves benaderen, van veiligheidsspeld tot wild en van extra water tot extra potlood. Door iedereen is er super hard gewerkt om er voor de deelnemers een mooie dag van te maken. Marcel Annokkee heeft de kar getrokken en is bijna bezweken bij het trekken van de sleep in de hitte maar wat zijn we trots op hem!

Ook door onze Hubertus cursisten zijn er mooie resultaten geboekt. Een aantal B-diploma’s binnen en Lilian Solleveld heeft haar eerste A gelopen met 91 punten! Van harte gefeliciteerd allemaal.
Een aantal had een nul op de markeer, die blijft lastig maar ook dat hoort erbij.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen. https://orweja.nl/ uitslagen-sjps/
We hadden de ‘pech’ dat het super warm was. Er is door iedereen heel wat afgezweet. De deelnemers konden zoveel mogelijk de schaduw opzoeken en ook bij het uitzetten van de proeven was daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden maar aan de brandende zon was niet altijd te ontkomen. En de helpers hadden het toch echt zwaar. 71 keer een dummy of wild neergooien en ontelbare keren heen en weer lopen om nieuw materiaal te halen. De naam ‘helper’ doet geen eer aan hun belangrijke rol. We bedanken ze dan ook iedere keer hartelijk maar ‘helden van de dag’ past beter.

Er is op de dag zelf, door ruim 30 man keihard gewerkt. Als deelnemer ben je je er niet altijd bewust van hoeveel mensen er in de weer zijn en vooral van hoeveel uren werk er in de organisatie van 1 wedstrijddag gaat zitten. En zo hoort het ook. Met allemaal tienen is de dag al snel leuk maar ook met een teleurstelling moet de deelnemer naar huis kunnen gaan met een goed gevoel en een leerzame en gezellige dag hebben gehad. Wij zijn daar als Hubertus een heel eind in geslaagd als we de feedback mogen geloven.

Iemand, we noemen geen namen voorzitter, heeft een wisseltrofee bedacht die je mag houden als je hem drie jaar achter elkaar wint…. Dus volgend jaar gaat het team het gewoon opnieuw doen. Met dezelfde passie en inzet. Er zijn al mensen die volgend jaar graag weer komen dus dat wordt op tijd inschrijven.

Iedereen nogmaals bedankt en graag tot volgend jaar.

Impressie SJP 2019

SJP Delft 25 augustus 2019

De uitslag:

Image
Image

De Jhs St. Hubertus Wisseltrofee is ter beschikking gesteld door
Aannemersbedrijf A. de Reus en FixPlan Bouw en Onderhoud.
Aline de Reus overhandigt hier de trofee aan winnares Dionne Blankenspoor.

Foto's van de SJP

De eerste foto's staan op de site. Houd de website in de gaten, want er volgen nog meer.
Met dank aan de fotografen: Antoinette Dijkhuizen en Oscar Kramer

De complete uitslag treft u aan op de site van Orweja

Orweja

Jachthondenproef

Zondag 25 augustus a.s. organiseert Jachthondenschool St. Hubertus een Standaard Jachthondenproef (SJP) in het Abtswoudse Bos in Delft. Voor deze dag heeft het maximum aantal van 75 deelnemers zich ingeschreven.

Aan de deelnemers het verzoek om u voor 7.30 uur te melden bij het wedstrijdsecretariaat in het clubgebouw van de Kynologenclub Delft, gelegen aan de Tanthofdreef 10 te Delft. In het clubgebouw zijn drankjes, broodjes e.d. te koop.

Het Abtswoudse Bos waar de proeven plaatsvinden, biedt vele mogelijkheden voor onze Jachthonden Proef en daarom zijn we erg blij daar te mogen verblijven.

Vanzelfsprekend zijn ook toeschouwers van harte welkom. Schroomt u niet om na afloop één van onze medewerkers aan te spreken: zij geven u graag meer informatie over de activiteiten van onze jachthondenschool.

Waarschuwing!

Voor wie traint of wandelt in het Ackerdijkse Bos aan de Rotterdamse weg in Delft: ook dit jaar is er een grondnest met wespen. Bij de plaats waar vaak de over water wordt getraind, aan boszijde in de waterkant.

Honden en wespen: het is een vervelende combinatie! Honden zijn nieuwsgierige beesten, die het liefst overal achteraan rennen, ook achter wespen. Als er dan gehapt wordt, kan dat erg pijnlijk en vervelend aflopen voor je hond en daarom is voorzichtigheid geboden! 

Uitslag Onderlinge

Image

B: André de Reus,
1e prijs met Sissy
(76 punten)

Image

B: Laura Nadorp
2e prijs met Szilas
(71 punten)

Image

B: Ronald Kroemer,
3e prijs met Falka
(71 punten)

Image

A: Koos Maasbach,
1e prijs met Ayla
(89 punten)

Image

A: René van Elk
2e prijs met Luuc
(75 punten)

Image

De Puberprijs:
De heer M. de Groot besloot in 1976 om de door hem gewonnen trofee als wisselprijs ter beschikking te stellen aan de toen nog jonge vereniging. Sinds die tijd wordt deze prijs ieder jaar bij de Onderlinge aan de beste hond onder de 24 maanden uitgereikt.

Dit jaar ging de Puberprijs naar Marjolein van der Velden met haar jonge Labrador Skip.

Image

Pups/Jonge honden

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd !

Meer foto's van de Onderlinge

Met dank aan de fotografen: Antoinette Dijkhuizen, Oscar Kramer, Wouter van Nood en Tom Stentler.

Aanvulling privacy verklaring

In dit nieuwsbericht willen we u attenderen op een kleine aanvulling op de tekst van ons privacyreglement. Deze aanvulling heeft betrekking op de publicatie van uitslagen van verenigingsactiviteiten op de website. Klik op de afbeelding voor de privacy pagina. De toegevoegde tekst is blauw gekleurd.

De Onderlinge

Zondag, 30 juni a.s. is er geen training, op deze dag organiseert de vereniging haar jaarlijkse Onderlinge.
De Onderlinge wordt gezien als de generale repetitie voor de start van het proevenseizoen.

Locatie: het Ackerdijkse Bos aan de Rotterdamse weg te Delft (ter hoogte van nr. 418)

Aanvangstijd: 8.00 uur.

Het belooft zondag weer een warme dag te worden, melden de weerdiensten. Om de honden zo goed mogelijk door de warme dag te helpen heeft de Wedstrijdcommissie een hitteplan opgesteld.

Klik op de button om het PDF bestand te openen.

Image