Uitslagen


  C (alleen SJP)BA

  1e prijs2e prijs3e prijs

  Start wedstrijdseizoen

  Het wedstrijdseizoen is weer van start gegaan. Wij wensen iedereen die deelneemt heel veel succes!!

  Graag nodigen we iedereen uit om het behaalde resultaat door te geven aan de Communicatiecommissie. Het lijkt ons leuk om de behaalde successen met elkaar te delen. Een totaaloverzicht van alle resultaten willen we graag opnemen in de nieuwsbrief.

  Dus heb je dit seizoen een diploma behaald, vul het formulier in of stuur een mail naar de Communicatiecommissie.  De link naar het formulier tref je hier onder aan.

  Impressie puppentraining

  Op de donderdagavond zijn er nieuwe puppygroepen gestart. Op deze pagina treft u een kleine impressie aan.

  Met een klik op één van de miniaturen opent u de fotogalerij.

  Data jachthondenproeven

  Opmerking: de inschrijving voor de proef van Hubertus is inmiddels geopend! 

  Op de website van Orweja zijn de kalenders voor de SJP's (de Standaard Jachthonden Proeven) en MAP's (de Meervoudige Apporteer Proeven) gepubliceerd. Ook dit jaar zal de vereniging een SJP organiseren, en wel op 22 augustus a.s. De inschrijving voor deze proef start op 11 juni a.s.

  Klik hier voor de SJP kalender.

  Klik hier voor de MAP kalender.

  Heeft u nog niet eerder deelgenomen een een jachthondenproef?
  Op My ORWEJA kunt u uw eigen profiel aanmaken met uw persoonlijke gegevens en uiteraard de gegevens van uw hond(en). Dit blijft allemaal online opgeslagen zodat u deze gegevens direct kunt gebruiken bij het inschrijven. Ook kunt u gegevens kwijt zoals de stamboom van uw hond en de lidmaatschapgegevens van de Jagersvereniging, indien van toepassing.

  Image

  Wijziging inschrijving Jachthondenproeven

  Hoewel het op dit moment nog onzeker is wanneer de jachthondenproeven weer kunnen worden gehouden, heeft ORWEJA besloten een aantal structurele wijzigingen t.a.v. de inschrijving door te voeren.

  Kort samengevat komt het erop neer dat de inschrijving voor de proeven in het vervolg gespreid zal plaatsvinden. De inschrijving van elke SJP en MAP zal telkens 10 weken voor de wedstrijddatum worden opengezet.

  Lees het volledige nieuwsbericht op de website van ORWEJA. 

  Geen les met Pasen

  Image
  Tijdens de paasdagen mag je eens lekker lang in je bed blijven liggen, want dan is de Jachthondenschool gesloten. Er is die dagen geen les. Het bestuur wenst je fijne Paasdagen.

  Vacature

  Wij zijn op zoek naar een enthousiaste jachthondentrainer die ons trainersteam wil komen versterken.

  Wie zijn wij?

  Jachthondenschool St. Hubertus is een door de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging erkende vereniging waar sportiviteit en gezelligheid belangrijke pijlers zijn. Wij hebben momenteel ruim 130 trainende leden. Onze vaste thuisbasis is gelegen aan de Oude Waalsdorperweg 1 in Den Haag. Hier hebben we de beschikking over verschillende in de duinen gelegen trainingsvelden.

  Om onze jachttrainingen zo gevarieerd mogelijk aan te bieden, maken wij gebruik van verschillende terreinen in de omgeving van Den Haag. Deze terreinen hebben een mooie variatie aan velden, bos en waterpartijen. Ruim voldoende om alle oefeningen op de juiste manier aan te kunnen bieden en te kunnen trainen. De reguliere trainingen vinden plaats op de zondagmorgen. Door de grote toestroom van leden verwachten wij in de nabije toekomst een uitbreiding van één of twee avonden per week.

  Wat wij vragen:

  • Aantoonbare ervaring in het opleiden van jachthonden
  • Kennis en/of ervaring met jacht en jachthondenproeven
  • Goede sociale competenties waaronder uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Beschikbaarheid voor de zondagmorgen
  • Een kynologische opleiding is een pre.

  Wat wij bieden:

  • Een ambitieuze jachthondenschool waarbij ruimte is om u verder te ontwikkelen
  • Opleidingsfaciliteiten
  • Een aantrekkelijke vrijwilligersvergoeding.

  Bent u naar aanleiding van het bovenstaande enthousiast geworden? Of wilt u meer informatie? Stuur direct een e-mail naar onze technische commissie: technischecommissie@jhshubertus.nl

  Video galerij

  Image
  vast-los challenge

  Image

  Update 15/2/2021: de inzendingen van het afgelopen weekend zijn toegevoegd aan de galerij. Hartelijk dank hiervoor en blijf vooral insturen!

  De jachthondenschool mag vanwege corona dan wel op beperkte schaal open zijn, maar er zijn altijd trainingsonderdelen waar je zelf thuis mee aan de slag kunt. Het thema voor deze maand is het correct afgeven van het apport.

  Doe mee en ga de uitdaging aan! Je kunt meedoen met de challenge door een filmpje te maken, waarin je de opdracht uitvoert. De details van de opdracht tref je hieronder aan.

  De opdracht

  In deze challenge werk je aan een correcte uitvoering van het commando vast/los, heel belangrijk bij het apporteren en een eerste stap naar het modelapport.

  Vaak zien we dat er tijdens de apporteertrainingen wordt gewerkt aan het correct afgeven van het apport. Soms helaas met een ongewenst effect: de hond komt steeds trager met de dummy terug en legt het apport op enkele meters van de voorjager op de grond. De hond begrijpt niets van de reactie van de voorjager die ondertussen “vast”, “vast”, “vast” schreeuwt.

  Een apporteeropdracht bestaat in feite uit meerdere onderdelen die je in kleine stapjes, los van elkaar kunt trainen. Deze los/vast oefening is een voorbeeld van zo'n klein onderdeeltje en is bij uitstek geschikt om thuis, in een prikkelarme omgeving, te trainen.

  De opbouw van de oefening

  Je begint met de hond voor je te laten zitten, bij voorkeur binnenshuis, in een prikkelarme omgeving. Moedig de hond aan om de dummy in de bek te nemen. Het is heel belangrijk dat je hierbij geen druk gebruikt. Op het moment dat de hond de dummy in de bek heeft, gebruik je het commando ‘vast’. Na enkele seconden geef je het commando ‘los’ en pak je de dummy uit de bek van de hond.

  Dit herhaal je, verspreid over meerdere dagen, in meerdere korte sessies per dag. Eén of twee minuten oefenen is meestal al voldoende.

  Als het goed gaat, kun je de oefening gaan uitbouwen. Je kunt achtereenvolgens verschillende soorten dummy's gebruiken, je kunt een stukje weglopen van de hond of je kunt tussen de commando's vast en los de hond een stukje met je laten meelopen. Let wel, dit kun je pas gaan oefenen als de basis van vast/los er goed in zit.

  Tips

  • Spuugt de hond de dummy uit? Plaats de dummy dan rustig maar resoluut terug in de bek van de hond. Beloon de hond zodra hij de dummy terug in de bek neemt.
  • Gebruik geen druk en word niet boos als het niet direct goed gaat.
  • Als de hond de gewoonte heeft om het apport te verpakken tijdens het apporteren, dan is dit een goede manier om de hond te leren het apport stil in te bek te houden. Omdat je de hond dichtbij je hebt, kun je het gewenste gedrag direct belonen.

  Doe mee en ga de uitdaging aan!

  Maak met je telefoon een opname van jouw vast/los training en mail het videobestand naar communicatiecommissie@jhshubertus.nl

  Het aanleren van deze oefening kost tijd. We zijn niet alleen op zoek naar de filmpjes van honden die de oefening perfect beheersen, maar ook filmpjes waarin je de oefening opbouwt en waarin misschien nog niet alles helemaal goed gaat zijn van harte welkom!

  Je mag het filmpje ook uploaden naar Youtube en de link met ons delen.

  Alle inzendingen worden, onder vermelding van de naam van de hond, gepubliceerd in de videogalerij. Met jouw inzending geef je toestemming voor publicatie.

  Image

  Bericht van het bestuur

  Een merkwaardig verenigingsjaar

  We kijken terug op een merkwaardig verenigingsjaar. Eén van de hoogtepunten had de viering van ons 50-jarig bestaan moeten worden. De voorbereidingen waren in volle gang maar het werd uiteindelijk allesbehalve een feestelijk jubileumjaar. Veel trainingen en evenementen moesten noodgedwongen worden geannuleerd. Gelukkig kunnen we ook terugblikken op een aantal activiteiten dat wél doorgang kon vinden. Zo was gelijk op 4 januari het eerste Businessclub event: kleiduivenschieten op Waalsdorp met een gezellige barbecue.

  De proeven

  De Standaard Jachthonden Proef (SJP) heeft lange tijd aan een zijden draadje gehangen. Orweja nam begin april het besluit om geen jachtproeven te organiseren in 2020. Een moeilijk maar zeer begrijpelijk besluit, gezondheid gaat immers boven alles.Eind juni, was de toestand in Nederland m.b.t. het coronavirus zodanig positief verbeterd dat door de overheid een forse versoepeling van de genomen maatregelen werd afgekondigd. En daardoor werd het alsnog mogelijk voor Hubertus om op 30 augustus een SJP te organiseren. Onder zeer natte omstandigheden werden er door Hubertus leden mooie diploma’s behaald.

  Hoe nu verder?

  Premier Rutte heeft in zijn toespraak van afgelopen maandag aangegeven dat er nieuwe strenge maatregelen moeten worden genomen om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook gevolgen voor de start van ons nieuwe trainingsjaar. Tot en met 19 januari 2021 zijn er helaas geen trainingen mogelijk. We hopen dat we de trainingen kunnen hervatten zodra de maatregelen vanwege het Coronavirus dit toelaten.Vanuit een voorzichtig optimisme willen we gaan bezien of het mogelijk is om op 7 februari 2021 een bijeenkomst te organiseren waarbij we alsnog het glas kunnen heffen op 2021. Ook willen we dan de nieuwe indeling van de trainingsgroepen aan u presenteren.

  Wij wensen u goede kerstdagen en een gelukkig en gezond 2021.

  Groet en blijf gezond!

  Namens het bestuur,

  Jhs St. Hubertus

  Image Image
  Image