Terugblik SJP 2019

Op 25 Augustus organiseerde Jhs St. Hubertus als eerste hondenschool een officiële SJP. En we durven te zeggen dat het zeer geslaagd was.

Op de avond van inschrijving hadden we al het dubbele van het maximale aantal deelnemers. Maanden hard werken en vooral in die laatste weken kwam het er op aan. Zolang mogelijk wachten met het boekje, de officiële keurmeester-lijsten en de diploma's drukken zodat het zo actueel mogelijk is. De definitieve locatie van de proeven ook zo laat mogelijk bepalen ivm het weer en wel of niet gemaaide velden. Er komt zo vreselijk veel bij kijken; deelnemers selecteren, invoeren, mailen, reserves benaderen, van veiligheidsspeld tot wild en van extra water tot extra potlood. Door iedereen is er super hard gewerkt om er voor de deelnemers een mooie dag van te maken. Marcel Annokkee heeft de kar getrokken en is bijna bezweken bij het trekken van de sleep in de hitte maar wat zijn we trots op hem!

Ook door onze Hubertus cursisten zijn er mooie resultaten geboekt. Een aantal B-diploma’s binnen en Lilian Solleveld heeft haar eerste A gelopen met 91 punten! Van harte gefeliciteerd allemaal.
Een aantal had een nul op de markeer, die blijft lastig maar ook dat hoort erbij.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen. https://orweja.nl/ uitslagen-sjps/
We hadden de ‘pech’ dat het super warm was. Er is door iedereen heel wat afgezweet. De deelnemers konden zoveel mogelijk de schaduw opzoeken en ook bij het uitzetten van de proeven was daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden maar aan de brandende zon was niet altijd te ontkomen. En de helpers hadden het toch echt zwaar. 71 keer een dummy of wild neergooien en ontelbare keren heen en weer lopen om nieuw materiaal te halen. De naam ‘helper’ doet geen eer aan hun belangrijke rol. We bedanken ze dan ook iedere keer hartelijk maar ‘helden van de dag’ past beter.

Er is op de dag zelf, door ruim 30 man keihard gewerkt. Als deelnemer ben je je er niet altijd bewust van hoeveel mensen er in de weer zijn en vooral van hoeveel uren werk er in de organisatie van 1 wedstrijddag gaat zitten. En zo hoort het ook. Met allemaal tienen is de dag al snel leuk maar ook met een teleurstelling moet de deelnemer naar huis kunnen gaan met een goed gevoel en een leerzame en gezellige dag hebben gehad. Wij zijn daar als Hubertus een heel eind in geslaagd als we de feedback mogen geloven.

Iemand, we noemen geen namen voorzitter, heeft een wisseltrofee bedacht die je mag houden als je hem drie jaar achter elkaar wint…. Dus volgend jaar gaat het team het gewoon opnieuw doen. Met dezelfde passie en inzet. Er zijn al mensen die volgend jaar graag weer komen dus dat wordt op tijd inschrijven.

Iedereen nogmaals bedankt en graag tot volgend jaar.