Bericht van het bestuur

Een merkwaardig verenigingsjaar

We kijken terug op een merkwaardig verenigingsjaar. Eén van de hoogtepunten had de viering van ons 50-jarig bestaan moeten worden. De voorbereidingen waren in volle gang maar het werd uiteindelijk allesbehalve een feestelijk jubileumjaar. Veel trainingen en evenementen moesten noodgedwongen worden geannuleerd. Gelukkig kunnen we ook terugblikken op een aantal activiteiten dat wél doorgang kon vinden. Zo was gelijk op 4 januari het eerste Businessclub event: kleiduivenschieten op Waalsdorp met een gezellige barbecue.

De proeven

De Standaard Jachthonden Proef (SJP) heeft lange tijd aan een zijden draadje gehangen. Orweja nam begin april het besluit om geen jachtproeven te organiseren in 2020. Een moeilijk maar zeer begrijpelijk besluit, gezondheid gaat immers boven alles.Eind juni, was de toestand in Nederland m.b.t. het coronavirus zodanig positief verbeterd dat door de overheid een forse versoepeling van de genomen maatregelen werd afgekondigd. En daardoor werd het alsnog mogelijk voor Hubertus om op 30 augustus een SJP te organiseren. Onder zeer natte omstandigheden werden er door Hubertus leden mooie diploma’s behaald.

Hoe nu verder?

Premier Rutte heeft in zijn toespraak van afgelopen maandag aangegeven dat er nieuwe strenge maatregelen moeten worden genomen om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook gevolgen voor de start van ons nieuwe trainingsjaar. Tot en met 19 januari 2021 zijn er helaas geen trainingen mogelijk. We hopen dat we de trainingen kunnen hervatten zodra de maatregelen vanwege het Coronavirus dit toelaten.Vanuit een voorzichtig optimisme willen we gaan bezien of het mogelijk is om op 7 februari 2021 een bijeenkomst te organiseren waarbij we alsnog het glas kunnen heffen op 2021. Ook willen we dan de nieuwe indeling van de trainingsgroepen aan u presenteren.

Wij wensen u goede kerstdagen en een gelukkig en gezond 2021.

Groet en blijf gezond!

Namens het bestuur,

Jhs St. Hubertus

ImageImage
Image